Skip to main content

Gemeente Nissewaard vereenvoudigt financiële afhandeling van vergunningen, ontheffingen en garageabonnementen

 

In de Gemeente Nissewaard kunnen bewoners en bedrijven op verschillende manieren betalen voor parkeervergunningen, ontheffingen en garage abonnementen.

Aan de balie kan men kiezen tussen pin en contant. Via het E-loket kan direct betaald worden met iDEAL en kan in termijnen worden betaald via automatische incasso, een betaalverzoek of (voor bedrijven) op factuur.

Tot vorig jaar (2023) werd de verwerking en afhandeling van automatische incasso’s en te sturen facturen vanuit het parkeervergunningsysteem uitgevoerd door de financiële afdeling van de gemeente zelf. Dit was een complex en arbeidsintensief proces.

Vanaf dit jaar (2024) heeft de gemeente de afhandeling van automatische incasso’s, betaalverzoeken en facturen uitbesteed aan Tobias Fiscaal. (Tobias Fiscaal verzorgt al sinds 2001, voor steeds meer gemeenten, de invorderingen van naheffingsaanslagen parkeerbelasting. Dit betekent in de praktijk het integrale debiteurenbeheer voor Nederlandse en buitenlandse kentekenhouders.)

Er is een digitale koppeling gemaakt tussen het parkeervergunningsysteem ParQ en Tobias.

Nieuwe transacties in ParQ voor een nieuwe aanvraag, een verlenging of een restitutie bij beëindiging, worden dagelijks automatisch naar Tobias gestuurd. De verwerking binnen Tobias en het informeren van de klant geschiedt ook automatisch. Dit betekent dat de klant een factuur ontvangt, een restitutie, een maandelijkse automatische incasso of een maandelijks betaalverzoek.

De gemeente heeft hier geen omkijken meer naar en krijgt van Tobias een overzicht van de inkomsten en uitgaven die de gemeente kan gebruiken voor de boekhouding.

Leave a Reply