Skip to main content

Een stapsgewijze begeleiding naar ParQ

Qualogy staat naast de gemeente bij elke stap van de implementatie van ParQ, ons innovatieve PVS (parkeervergunningensysteem). We werken in lijn met de tijdschema’s en processen van de gemeente en zorgen voor een naadloze overgang. De implementatie verloopt volgens vier duidelijke fasen, verspreid over een periode van twee tot vier maanden:

1. Voorbereiding:

In deze fase stellen we samen een implementatieplan op dat aansluit op de unieke behoeften en wensen van de gemeente.

2. Inrichten en Testen:

We migreren de gegevens van het oude systeem naar ParQ (indien nodig), richten de applicatie in en voeren tests uit. We zorgen ook voor de opleiding van de gemeentemedewerkers die het systeem zullen beheren. Plus de medewerkers van het KCC (Klant Contact Center).

3. Opzetten productieomgeving:

In deze fase koppelen we externe systemen zoals DigiD, eHerkenning en iDeal met ParQ. We voeren een laatste serie tests uit om te verzekeren dat alles soepel werkt.

4. Go Live:

We migreren de gegevens van het oude systeem naar ParQ (indien nodig), richten de applicatie in en voeren tests uit.

Na livegang

Ook na livegang zal Qualogy de gemeente continu van dienst zijn. Onze service desk is 24/7 beschikbaar voor het melden van vragen en wensen. Door de korte lijnen tussen gemeente en Qualogy kunnen we snel schakelen en antwoorden. We zijn niet alleen een leverancier maar nog meer een samenwerkingspartner. Door regelmatige bespreking van nieuwe functionaliteiten binnen ParQ, klantdagen met andere gemeenten en het bespreken van de roadmap, houden we de gemeente nauw aangesloten.

Overzichtelijke Kostenstructuur

ParQ kent een eenvoudige kostenstructuur waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen eenmalige kosten voor implementatie, opleiding, begeleiding en eventuele conversie van oude data enerzijds en een bedrag per actieve vergunning per jaar voor het gebruik van het platform inclusief doorontwikkeling anderzijds. Eenmalige kosten variëren vanaf 10 a 15 K euro voor kleinere gemeenten tot 20 a 30 K euro voor grotere gemeenten. Bij kleine gemeenten hanteren wij een jaarbedrag van 8 euro per vergunning per jaar met een instapbedrag van 16K voor 2000 vergunningen. Hiermee kunnen veel gemeenten ruim onder de aanbestedingsgrens blijven. Bij grotere gemeenten kan de prijs per actieve vergunning op basis van volume beduidend lager uitpakken.

Wat zeggen onze klanten
over ons?

Ariëlle Geldens
Juridisch administratief medewerker mobiliteit en verkeer gemeente Valkenswaard

“ParQ blinkt uit in gebruiksgemak en functionaliteit, voor zowel onze medewerkers als onze inwoners.”

Ariëlle Geldens
Juridisch administratief medewerker mobiliteit en verkeer gemeente Valkenswaard

“Elk systeem heeft ruimte voor verbetering, maar de kracht van de samenwerking met Qualogy ligt in het actief identificeren en bespreken van verbeterpunten tijdens onze regelmatige overleggen.”

Bart Aerts
Senior medewerker functioneel beheer gemeente Valkenswaard

“Qualogy luistert echt naar de klant. De samenwerking voelt als een goede buur, er zijn als je elkaar nodig hebt.”

Kies voor ParQ

We staan klaar om samen aan de slag te gaan en het parkeerbeheer van de gemeente naar een hoger niveau te tillen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen.

Neem contact op