Skip to main content

In de gemeente Nissewaard kunnen bewoners en particulieren een garage abonnement aanschaffen. Hierbij kunnen meerdere kentekens geregistreerd worden die hiervan gebruik kunnen maken. Er mag echter maar één kenteken tegelijk worden aangemeld.

Door de huidige API koppeling tussen SKIDATA en ParQ, is het vanaf nu mogelijk om bij binnenrijden van de parkeergarage rechtstreeks in ParQ te controleren welk parkeerrecht voor betreffend kenteken geldt. Meldt vervolgens een van de andere kentekens zich bij de parkeergarage, dan krijgt Skidata hetzelfde abonnement terug van ParQ en zal worden geconstateerd dat deze reeds in gebruik is.

Door de implementatie van de API koppeling tussen Skidata en ParQ zijn de volgende verbeteringen in het proces doorgevoerd:

  • Abonnement wordt via het klantenportaal van ParQ rechtstreeks in het PVS aangevraagd en wordt direct afgegeven (geen tussenkomst medewerker meer nodig)
  • Kentekenwijzigingen kunnen door de abonnementhouder zelf in het klantenportaal worden doorgevoerd en zijn direct actief (geen tussenkomst van medewerker meer nodig)
  • Registratie van de kentekens in het systeem van Skidata vindt niet meer plaats

Leave a Reply